A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

char

کاراکتر

نوع داده‌ی پایه که اشیاء کارکتر تعریف می‌کند.

class

کلاس

کلاس‌ها نقشه‌های اولیه‌ای هستند که رفتار و اطلاعات اشیا را تعریف می‌کنند. کلاس‌ها به ما کمک می‌کنند که شیء‌های جدیدی را تولید و نمونه سازی کنیم. برای اعلام یک نوع تعریف‌شده کاربر که اعضای داده و عملیا‌ت‌ها یا توابع عضو را کپسوله (encapsulates) می‌کند.

code

کد

در برنامه نویسی کامپیوتری، کد کامپیوتری به مجموعه دستورالعمل‌ها است که در یک زبان برنامه نویسی خاص نوشته شده است.

constant

ثابت

یک مکان در حافظه است که دارای یک نام می‌باشد و می‌تواند حاوی اطلاعات یا یک مقدار ثابت باشد.

Clean code

کدنویسی تمیز

به معنای رعایت کردن اصول کدنویسی به منظور افزایش خوانایی، قابلیت درک، ماژولار شدن کدها و استفاده از مجدد کدها است.

Code refactoring

بازسازی کد

یعنی کد موجود را دوباره طوری بنویسیم که عملکرد اصلی کد دچار مشکل نشود. این روش به منظور بهینه کردن کد، افزایش سرعت، بهبود خوانایی و افزایش قابلیت نگهداری کدها انجام می‌شود.

Code editor

ویرایشگر کد

یک نرم‌افزاری است که مانند IDE به برنامه نویس امکان برنامه نویسی و کد نویسی را فراهم می‌کند.

command

دستور

به دستورالعملی برای یک برنامه کامپیوتری گفته می‌شود که برای اجرای وظیفه خاصی انجام می‌شود. صدور یک دستور ممکن است از طریق یک «رابط خط فرمان» (Command Line Interface) به صورت کد انجام شود و یا در یک رابط کاربری گرافیکی (GUI) صادر شود که توسط کاربر روی دکمه کلیک شده تا دستوری انجام شود.

Command line

خط فرمان

به آن «ترمینال» (Terminal) یا «Command Prompt» نیز گفته می‌شود، نوعی از برنامه نرم‌افزاری است که به صورت پیش فرض روی سیستم‌عامل‌های ویندوز، لینوکس و مکینتاش نصب شده است. از طریق این خط فرمان می‌توان دستور (Command) را انجام داد و یا یک برنامه را اجرا کرد و وارد پوشه‌های مختلف شد.

comment

کامنت

در برنامه نویسی اگر بخواهیم یک قسمت از کدی را غیر فعال کنیم، در اصطلاح آن را کامنت می‌کنیم که کار کند. وظیفه دیگر کامنت‌ها در برنامه نویسی توضیح کد است. برای اینکه سایر برنامه نویسان، وظیفه این کد را متوجه شوند، با کامنت در باره آن کد یک توضیحی می‌دهیم. کامنت‌گذاری در برنامه نویسی برای توضیح کد یک کار خوب و ضروری است.

Cross platform

چندسکویی

واژه Cross Platform (چند سکویی) است. برعکس برنامه نویسی Native، شما در برنامه نویسی کراس پلتفرم می‌توانید با یک زبان خاص، یکبار کد نویسی کنید و از آن کد یک خروجی برای انواع پلتفرم‌ها استفاده کنید.

compile

کامپایل

زبان‌های سطح بالا که به زبان انسان نزدیک هستند، توسط کامپیوتر درک نمی‌شوند. این زبان‌ها باید به زبان دودویی (باینری) سطح پایین تبدیل شوند تا توسط ماشین قابل درک و اجرا باشند. به این عملیات کامپایل شدن کد می‌گویند.

compiler

مترجم برنامه

یک برنامه خاصی است که کدهای زبان برنامه نویسی سطح بالا را به دودویی (باینری) زبان سطح پایین تبدیل می‌کند تا برای کامپیوتر قابل درک و اجرا باشد. زمانی که یک کد کامپایل می‌شود، به صورت یک فایل exe. که کدهای باینری سطح پایین است، در هارد کامپیوتر ذخیره می‌شود و می‌توانید آن فایل را اجرا کنید.